Ürünlerimiz - Hidrolik Devre Boruları

Hidrolik Devre Boruları

Hidrolik devre boruları sıvı veya gaz akışkanlarını sistemli olarak bir yerden başka bir yere taşınması için kullanılan içi boş borulardır.

Taşınan ürün cinsine göre akış düzenine, basıncına ve ısı derecesine bakılarak uygun hidrolik devre boru seçimi yapılır. Endüstriyel alanlarda, gemi, yat ve yangın sistemleri alanlarında daha yoğun olarak kullanılmaktadır. 

Hidrolik hat boruları çap Q5mm’den – Q42mm’e kadar ve 1mm–5mm kalınlıklarına göre değişmektedir. Borular paslanmayı önlemek amacıyla fosfatlama işleminden geçirilir ve boruların uygun olarak bağlanması, kaçakların azaltılması ve sistemdeki gürültülü çalışmadan kaçınmak için gereklidir.

Boru bağlantılarında dikkat edilecek noktalar bulunmaktadır. Bunlar ; Temizlik, Destekleme, Fonksiyon.

Hidrolik devre borularında temizlik


Kirli yağ hidrolik sistemlerdeki arızalanın en büyük nedenidir. Hassas malzemeler özellikle montaj artıklarının yaratacağı problemlere maruzdur. Bu nedenle montajın mümkün olduğu kadar temiz bir ortamda yapılması ve montaj sonrası boru donanımının temizlenmesi gerekir.


Destekleme

Uzun hidrolik borular içinden geçen akışkan, aniden durdurulduğunda veya geri döndürüldüğünde titreşim ve şoka maruz kalırlar. Bu da bağlantıların gevşemesine sonuçta sızıntılara neden olur. Bu yüzden borular uygun aralıklarla boru kelepçeleri ile desteklenmelidir. Boru kelepçeleri bağlantı elemanlarının montajını kolaylaştırmak için bağlantı elemanlarının yakınına bağlanmamalıdır. Kelepçe olarak ağaç veya plastik kullanmak uygun olmaktadır.


Fonksiyon

Hatların fonksiyonları konusunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Pompa emiş boru çapı basınç hattındaki boru çapından daha büyük olmalıdır. Depodan pompaya kadar olan bağlantı mümkün olduğu kadar kısa olmalıdır. Girişteki dirsek veya benzeri bağlantı elemanlarından kaçınılmalıdır.

Pompa emişinde vakum olması nedeniyle emişdeki bağlantılar hava girişini önleyecek biçimde sıkı olmalıdır.

Dönüş hatlarında kısıtlı geçişler basıncın yükselmesine ve gücün gereksiz yere harcanmasına neden olur. Akış hızının düşük tutulması için boru çapı uygun olmalıdır.

Silindir ve hız kontrol valfleri arasındaki mesafe kısa olmalıdır.

Dönüşlerde yeterli yarıçap verilmelidir.

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için lütfen iletişime geçiniz.

Canlı Destek
{{ c.message }}
{{ c.created_at|render_date }}

Temsilci yazıyor....

{{ offline_message }}

 web tasarım